Radiografii Dentare, Teleradiografii, Sinusuri Radiografii Dentare, Panoramice, Retroalveolare, OPG
Este necesara programare pentru o radiografie?
Nu. ne puteti vizita oricand in timpul programului.
Cand pot veni pentru rezultat?
Rezultatele se elibereaza pe loc, in 10 - 15 min. (cu exceptia fotografiilor ortodontice).
Am nevoie de o pregatire Speciala inaintea efectuarii unei radiografii?
Nu, singurul lucru care nu trebuie sa uitati este indepartarea obiectelor metalice (lant, cercei, agrafe, clame) inaintea efectuarii radiografiei panoramice (NU pentru radiografii mici).

Pot sa fac radiografii daca sunt insarcinata / alaptez?
Radiografiile dentare nu afecteaza embrionul, procesul de organogeneza sau nasterea, radiatiile emise de aparate roentgen dentare sunt extrem de mici, tintite inspre dinti, iar reflexia lor inspre zonele considerate risc (Abdomen, Ovare, Sani ) sunt protejate printr-un sort special conceput din plumb.
avand in vedere toate aceste elemente, este de dorit insa ca in perioada primului si a ultimului trimestru de sarcina sa se evite efectuarea radiografiilor, sau sa se limiteze doar la strictul necesar.
Cat ma costa o radiografie? Pot plati cu cardul?
Da, Puteti plati cu cardul. Pentru a vizualiza preturile apasati aici.
De ce radiologul paraseste camera in timpul expunerii?
in momentul efectuarii radiografiei, exista o cantitate mica de raze "imprastiata" in mediul inconjurator, aceasta mica cantitate sumandu-se de-a lungul timpului poate avea efecte nocive, din aceasta cauza radiologul se protejeaza in spatele unei usi de plumb.
Daca fac o radiografie panoramica primesc mai multa radiatie?
Radiografiile panoramice cuprind o imagine a tuturor dintilor si a elementelor anatomice inconjuratoare, ceea ce da impresia falsa ca doza de radiatie primita este mai mare ca in cazul radiografiilor mici (retroalvolare). In practica, radiografiile panoramice folosesc ecrane intensificatoare cu cristale (asemenea unui amplificator de boxe) ceea ce reduce doza de radiatie necesara pana la 60 de ori, in asa fel, doza necesara este echivalentul efectuarii a 3-4 radiografii retroalveolare.
Ce doza de radiatie primesc la o radiografie?
Cantitatea de radiatie primita este masurata in unitati "rem" sau "sievert".
In mod uzual corpul nostru este expus zilnic la radiatii din diferite surse naturale(radiatii atmosferice, cosmice, interne si terestre) sau artificiale(cuptoare cu microunde, televizor, monitor, telefoane celulare ,etc).
dedesubt puteti vizualiza un tabel comparativ cu diferite tipuri de procedee radiologice si dozele primite in mod natural zi de zi :